Tuesday, December 6, 2011

[ Sticker ] : Kini CC dah boleh membuat sticker!

Hasil sticker saya yang pertama menggunakan plotter sendiri

Entri Berkaitan

[ Sticker ] : Kini CC dah boleh membuat sticker!
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

4 Komen

Tulis Komen
avatar
December 6, 2011 at 7:24 AM

plotter tu berapa ringgit :D maintenance mcm mana, susah x nak jaga? mcm printer biasa ke ade program lain :D

Reply
avatar
December 6, 2011 at 1:08 PM

Aiman... plotter tu ada yang murah ada yang mahal.. bergantung pada saiz... kalau nak tau harga boleh check kat sini --> http://www.ujustprint.com/index.php?categoryID=591&category_slug=cutting-plotter

yang saya guna ni ada plugin COREL DRAW dan Adobe Ilustrator so direct cut guna software tu je.. atau pun boleh guna Software lain macam Art CUT

Reply
avatar
December 6, 2011 at 1:20 PM

Boleh terangkan serba sedikit tentang apa itu plotter..Berminat jugak untuk buat stiker sendiri..by the way,good effort.

Reply
avatar
December 6, 2011 at 1:34 PM

Plotter ni dia macam printer juga... cuma head dia letak pisau & pen... untuk menggunakan plotter ni kita kena design dalam format Vector supaya nanti plotter ni boleh cut mengikut vector yang kita design.. jadinya pengetahuan dalam menggunakan software vector seperti Adobe Ilustrator atau CorelDraw amat diperlukan... bagi memudahkan kerja... antara software lain yang digunakan untuk plotter ialah ART CUT , FlexiSIGN , CasMATE...

Reply

Para PEMBACA